Leskoffer

Leskoffer voortplanting
op de boerderij en bij de mens

De lessenserie in de leskoffer geeft samen met de rondleiding in het Nationaal Veeteelt Museum een duidelijk en uitgebreid beeld over de voortplanting bij landbouwhuisdieren en de mens. Het ‘ingrijpen’ van de mens bij de voortplanting en de fokkerij, zoals met kunstmatige inseminatie, krijgt speciale aandacht.

De rondleiding in het museum brengt de leerlingen tevens in contact met het verleden en heden van de fokkerij van landbouwhuisdieren.

leskoffer

In de leskoffer zit een uitgewerkt lespakket met ondersteunende elementen, zoals een dvd met korte filmpjes en hulpmiddelen voor het winnen van sperma en het kunstmatig insemineren van dieren. “Machtig interessant, en het is een ideale manier om seksuele voorlichting te geven”, is de ervaring van een docente.

Leeftijdsgroep

Groep 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Leergebied

Biologie, cultureel erfgoed, oriëntatie op jezelf en de wereld, geschiedenis, beroepsoriëntatie, gezondheid en natuur (multidisciplinair).

Leerdoelen

Tijdsbeslag

Naar keuze, van een tot drie lesuren met daarnaast bezoek aan het museum. Project is leerstofvervangend.

Plaats van uitvoering

In de klas met aansluitend museumbezoek.

Inhoud leskoffer

Beschikbaarheid

Leskoffer aanvragen

Kosten

De kosten voor het lenen van de leskoffer bedragen € 1,- per leerling, inclusief bezoek van de groep of klas met voldoende begeleiders aan het Nationaal Veeteelt Museum met een aangepaste rondleiding.

Vraag leskoffer aan

Velden met een * zijn verplicht.


Ik heb kennis genomen van het feit dat voor de leskoffer één euro per student in rekening wordt gebracht, inclusief bezoek van de groep of klas met voldoende begeleiders aan het Nationaal Veeteelt Museum met een aangepaste rondleiding. (hieronder aanvinken)