Publicaties

Publicaties bestellen

Boeken en brochures zijn te bestellen via de link bij de betreffende publicatie. Het museum verstuurt de bestelde publicatie met een nota. Op woensdagen kunt u boeken ook afhalen bij het museum. Dat bespaart u € 3,50 verzendkosten per boek!

Antiquarische boeken

Bent u op zoek naar antiquarische en tweedehands boeken over veeteelt of dieren, kijk dan eens op de website van een van onze vrijwilligers: http://home.kpn.nl/jbrake1.

 

 

Getemde beesten

Henk Wentink

€ 20,95, inclusief verzendkosten en btw
Alle huisdieren hebben wilde voorouders. Na domesticatie heeft de mens de getemde beesten verder geselecteerd en door gerichte fokkerij ‘gemaakt’ tot de huisdieren zoals wij die nu kennen.
Auteur Henk Wentink behandelt in dit boek de biologische en maatschappelijke aspecten van de domesticatie. Hij concludeert onder meer dat de meeste gedomesticeerde dieren in de vrije natuur geen mogelijkheid meer hebben te overleven. De mens is daarom verplicht de getemde beesten te hoeden en te verzorgen, maar is ook hun predator geworden. Ook gaat hij in op vragen als ‘wat kunnen de huisdieren nu nog op grond van de van hun voorouders gekregen eigenschappen?’ en ‘wat doet de mens daarmee?’.
Het boek telt 136 pagina’s, is gebonden in een harde kaft en heeft het formaat 17 x 25 cm. Het is rijkelijk voorzien van kleurenfoto’s.
Bestellen

Van everzwijn tot vleesvarken

Henk Slaghuis en Rienk van der Berg

€ 21,50, inclusief verzendkosten en btw
In dit boek geven de auteurs Henk Slaghuis en Rienk van der Berg een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de varkensfokkerij in Nederland.
Het boek telt 164 pagina's, is gebonden in een harde kaft en heeft het formaat 17 x 25 cm. Het is rijkelijk geïllustreerd met vele zwart/wit en kleurenfoto's.
Bestellen

Revolutie in het dierenrijk

Reimer Strikwerda

€ 13,50, inclusief verzendkosten en btw
Een van de meest markante ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij is de introductie van de kunstmatige inseminatie. Auteur Reimer Strikwerda doet uitvoerig verslag van deze revolutie in de foktechniek en welke technieken daarna nog volgden.
Het boek telt 164 pagina's, is gebonden in een harde kaft en heeft het formaat 23 x 23 cm. Het is ruim geïllustreerd met vele zwart/wit en kleurenfoto's.
Bestellen

Museumbrochure

Reimer Strikwerda e.a.

€ 3,50, inclusief verzendkosten en btw
Algemene beschrijving van het ontstaan van het museum en de collectie, een aantal museumgeheimen en bezoekersinformatie, inclusief plattegrond van het museum.
Bestellen