Mensen fokken dieren

Mensen fokken dieren

Wie iets wil begrijpen van de fokkerij van landbouwhuisdieren en de inzet van ki daarbij, moet op de hoogte zijn van de anatomie en de voortplanting van de verschillende dieren. Daaraan wordt in deze afdeling van het museum ruim aandacht besteed. Verder worden instrumenten getoond voor inwendig onderzoek van de geslachtsorganen. En tevens de middelen en instrumenten die dierenartsen ter beschikking staan om de voortplanting in goede banen te leiden of te verhinderen.

Compilatie-MFokkenD-1

Paren en bevallen

Op aanschouwelijke wijze is de natuurlijke manier van paren in beeld gebracht. Vervolgens worden middelen voor bronstopwekking en drachtigheidscontrole getoond. Mooi om te zien zijn de geprepareerde vruchten en foetussen in de verschillende stadia van de dracht.

Rariteitenkabinet

Het sluitstuk van deze afdeling vormt het rariteitenkabinet. Hierin bevinden zich een aantal geprepareerde misvormingen – zeg maar spelingen van de natuur – die bij landbouwhuisdieren kunnen voorkomen. Een mooi voorbeeld daarvan is het schistosoma reflexum (linker foto).

Entree

Vanaf 12 jaar : € 5,00
Kinderen van 10 tot 12 jaar : € 2,00
Kinderen tot 10 jaar : gratis
Vrienden van het museum : gratis

Rondleiding (excl. entree) : € 25,00 per groep (10-20 pers.)

Het museum beschikt over enkele rolstoelen en een traplift. Ook is er een mindervalidentoilet aanwezig.

Plan je route

Word vriend van het museum