Mensen maken dieren

Mensen maken dieren

In het originele laboratorium van voorheen kunt u kennismaken met allerlei apparaten en machines voor het winnen, verwerken, conserveren, bewaren en distribueren van sperma.

Spermawinning

Interessante voorbeelden van oude apparaten voor spermawinning zijn de kunstschede voor konijnen en het enige model kunstschede in de wereld voor varkens met de bijnaam ‘spermaorgel’. Bijzonder leuk is ook dat u sperma en embryo’s onder een microscoop kunt bekijken. Wist u trouwens dat je onder een microscoop ook bijen kunt insemineren?

Compilatie-MMakenD-1

Mannetje of vrouwtje naar keuze

In deze afdeling van het museum vindt u ook informatie over andere, meer moderne voortplantingstechnieken, zoals embryotransplantatie (et) en in vitro fertilisatie (ivf). Allemaal technieken om meer nakomelingen van vrouwelijke dieren te krijgen.

Door het sexen van sperma – spermascheiding – is het mogelijk gebleken zaadcellen te verdelen in twee groepen die, samen met het eitje van het vrouwelijke dier, vrouwelijke dan wel mannelijke nakomelingen geven. Deze methode is sinds 2008 mogelijk en geeft een zekerheid van 90%.

Entree

Vanaf 12 jaar : € 5,00
Kinderen van 10 tot 12 jaar : € 2,00
Kinderen tot 10 jaar : gratis
Vrienden van het museum : gratis

Rondleiding (excl. entree) : € 25,00 per groep (10-20 pers.)

Het museum beschikt over enkele rolstoelen en een traplift. Ook is er een mindervalidentoilet aanwezig.

Plan je route

Word vriend van het museum